Activiteiten kalender

Wat is in de komende weken van lockdown nog wel mogelijk qua activiteiten? Je vindt het hier op deze pagina. Deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt dus neem regelmatig een kijkje!

-> Jeugd en jongeren

 

Mooie kleurplaat
Pak je kleurstiften, verf of knutselspullen en maak er een echt kunstwerk van! En je maakt bewoners van zorgcentra in gemeente Aa en Hunze er ook nog eens heel blij mee. 

Je kunt helaas niet meer mee doen aan de wedstrijd wie de mooiste kleurplaat heeft gemaakt. Maar je kunt natuurijk nog steeds de kleurplaat inkleuren. Voor jezelf of als je wilt voor bijvoorbeeld een bewoner van het zorgcentrum.  

 

-> Senioren

'Een hartje onder de riem'
Voor deelnemers aan de huiskamers en 'Meer Bewegen voor Ouderen': de komende weken komt Impuls bij u langs om u een hartje onder de riem te steken. Uiteraard op gepaste afstand en coronaproof. Houd uw voordeur in de gaten!

Thuis bewegen
Elke dag: Kom thuis in beweging met Drenthe beweegt om 10.00 uur op RTV Drenthe.

Recept Arretjescake
Een oudholland recept. Met een handjevol ingrediënten en een eenvoudige bereiding, krijgt u een heerlijk resultaat.


 

-> Algemeen

De Dorpsomroep in Aa en Hunze
Op afstand maar toch dichtbij. Met 'De Dorpsomroep' van Impuls  kun je mensen verrassen of een hart onder de riem steken, je buurman feliciteren, je favoriete liedje in de straat horen. Het kan allemaal! Wil je de dorpsomroep inschakelen? Klik op de link voor de pagina met alle informatie.
Ook hebben we een leuk filmpje over de dorpsomroep: 'De Dorpsomroep'.

Speurtocht
Een heuse speurtocht samen met vrienden en familie in eigen dorp. Download hieronder de lijst met voorwerpen, neem het mee en ga erop uit. Alles gevonden? Dan heb je wel een beker warme chocolademelk verdiend!


 

Genieten van oude filmpjes van Gieten
Er zijn veel mooie dingen bewaard van vroeger, onder andere mooie filmpjes van Gieten. Deze flmpjes staan op de website www.geheugenvangieten.nl (Naar foto-album en dan naar filmpjes). Klik op de link voor de verschillende filmpjes

Kinderfietsroutes Lekker fietsen en uitwaaien? Dat kan met de app ‘Steenmannetje op fietse’.  Je vindt in deze app 5 leuke kinderfietsroutes door Aa en Hunze. In de app zijn de volgende routes beschikbaar:

  • Drensche Aa ( met de heidekoe op pad)
  • Balloërveld (het schaap neemt je mee)
  • Hunzedal (de beverroute)
  • Gasselte-Borger (zoektocht van de mammoet)
  • Grolloo-Schoonloo (de wolvenroute)

Speuren met Boswachter Bo in Nationaal Park Drentsche Aa

Ken je boswachter Bo al? Boswachter Bo weet alles over de natuur in Nationaal Park Drentsche Aa. Ga samen met Bo op speurtocht over het Groote Zand. Bo leert je van alles over de natuur, er gaat een spannende wereld voor je open. Je leert vogels herkennen aan hun geluid en gaat op zoek naar sporen van verschillende dieren.

Ook geeft boswachter Bo verschillende tips om elke wandeling in de natuur nóg leuker te maken. Aan de hand van leuke opdrachtjes onderzoek je zelf het Groote Zand. In de speurtocht zitten filmpjes en geluidsfragmenten zodat je nóg meer ontdekt. De speurtocht kan online gelopen worden en heeft aanvullende activiteiten die je thuis kunt doen. Kijk voor meer informatie op: https://www.eindjeomindrenthe.nl/grootezand-boswachterspeurtocht.html 

Online lessen & opdrachten van het ICO

Dans op de trap, maak muziek met bestek, doe een modeshow met de kleren van je ouders, bouw 3D werken met meubels, maak een vlog van je huisdier, schrijf scènes, beschilder de ramen.........  Op https://ico-kunstencentrum.nl/eigenhuisentuin/ vind je leuke kunst- en cultuur opdrachten die het ICO samen met vakdocenten uit haar netwerk heeft gemaakt! De thema’s zijn geschikt voor alle basisschoolleeftijden.

-> Inspiratie

Koekjes bakken
Ingrediënten halen, mouwen opstropen en bakken maar! Het is de perfecte tijd om samen met je kinderen kerstkoekjes te bakken en er daarna samen van te smullen. Je vindt het recept hieronder. Veel bakplezier!


Op afstand gezelschapsspellen spelen tijdens corona
Vieren jullie kerst door corona opstand? Dan zijn er gelukkig genoeg oplossingen te verzinnen om met kerst toch samen gezelschapsspellen te spelen. Wij zetten er een aantal voor je op een rij, inclusief leuke spellen.

Online bordspel spelen
Heel handig: elkaar uitnodigen om online een bordspel te spelen in het weekend! De volgende spellen zijn gemakkelijk online te spelen via Boardgamearena.com. Eén speler sluit een premium account af (€ 4 per maand), waarna iedere speler die vervolgens uitgenodigd wordt gratis kan spelen.
• Carcassonne
• Saboteur
• 7 Wonders

Samen een gezelschapsspel spelen via een app
In de verschillende appstores zijn veel bekende spellen te vinden om samen te spelen. De volgende 3 klassiekers zijn samen (en gratis) te spelen!
• Rummikub (iOS en Android)
• Uno (iOS en Android)
• Risk (iOS en Android)

Via videobellen en een fysiek bordspel
Samen een fysiek bordspel spelen tijdens het videobellen is ook goed mogelijk. Bij de volgende spellen hoeft maar één iemand het spel in zijn bezit te hebben. Wel zijn er nog wat dingen om rekening mee te houden. Hebben bijvoorbeeld meerdere personen het spel, dan speelt dit natuurlijk fijner. En als je een spel met een spelbord speelt, zorg er dan voor dat het hele bord in beeld is. Wijs daarbij één spelmaster aan die het spel leidt en beheert.
• 30 Seconds
• Azul
• Carcassonne

 

 

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!