Inspiratie kalender

Heeft er in jouw dorp een leuke activiteit plaatsgevonden of is er een leuk initiatief ontstaan? De behoefte aan een leuke afleiding in deze pittige tijden is groot! Hier vind je de ruimte om jouw activiteit te delen zodat ook mensen in andere dorpen er plezier van kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een pub quiz, een gezellige actie of een idee waarmee je je buren een hart onder de riem steekt? Komt hier binnenkort jouw initiatief te staan? Geef het door aan Impuls! Wij zullen er voor zorgen dat het een plekje krijgt op de inspiratie kalender! Je kunt ons bereiken via (0592) 245 924 of mail naar info@impulsaaenhunze.nl. Onderstaand kun je lezen welke activiteiten al zijn opgezet en hoe deze verlopen. 

 

Kom in actie met: Soep op de stoep! - Aandacht voor elkaar

Verras dorpsgenoten die dat nodig hebben met een warme kop soep en start een praatje: Misschien hebben ze nog iets extra’s nodig?! Oftewel: u heeft aandacht voor elkaar. Juist in deze tijd is dat meer dan welkom.

Het recept:
- Enthousiaste kokers, die in hun eigen keuken soep bereiden en/of professionele kok, die in zijn plaatselijke horecagelegenheid een heerlijk soepje kookt.
- Voor de kosten die het met zich meebrengt kun je gemeente Aa en Hunze vragen om een bijdrage (tot € 200)
- vrijwillige chauffeurs en praatjesmakers, voor het rondbrengen van de soep en het aanknopen van een praatje bij het overhandigen van de soep (op 1,5 meter)

Werkwijze:
1) Je doet een oproepje in jouw plaatselijke krantje, dorpsportaal of De Schakel om enthousiaste vrijwilligers te werven of schakelt de vereniging/stichting in, waar je vrijwilliger bent
2) Je roept de vrijwilligers bij elkaar voor een digitale meeting en gaat samen het plan van aanpak bespreken volgens de 5W-1H methode bespreken: Wie, Wat, Waar, Wanneer, Waarom, Hoe.
3) Oftewel: je mengt de ingrediënten en er ontstaat vanzelf een smakelijke Soep op de Stoep! Aandacht voor elkaar is actie in uw dorp!

Advies nodig?
Wil je deze Soep op de stoep – Aandacht voor elkaar actie in jouw dorp opzetten, maar weet je niet waar te beginnen? De buurtwerkers van Impuls kunnen je adviseren. Neem daarom gerust contact op met het algemene nummer van Impuls, 0592-245924 en vraag naar de buurtwerker van jouw dorp.

 

Samen iets fijns doen: 1+1=3!

Veel mensen voelen zich in deze periode meer eenzaam dan anders. Gelukkig is er geen verbod op contact en kun je elkaar 1-op-1 prima ontmoeten, zeker als u verder bijna geen contacten heeft. Heeft u behoefte aan iemand in uw omgeving om samen zo nu en dan te wandelen, een spelletje te spelen, creatief samen aan de slag te gaan? Zoek elkaar op! Wij willen mensen graag met elkaar in contact brengen. Uiteraard binnen de grenzen van de maatregelen en alleen als het helemaal goed voor u voelt. Je kunt ons bereiken via (0592) 245 924 of mail naar info@impulsaaenhunze.nl.

 

Een financiële bijdrage voor jouw activiteit?

Organiseer jij een digitale bingo, een corona proof speurtocht of andere activiteit? De gemeente Aa en Hunze stelt geld beschikbaar om dit mogelijk te maken! Per activiteit kan een bijdrage tot €200 aangevraagd worden. Er zijn twee spelregels:
- De activiteit moet openbaar toegankelijk zijn en niet voor een klein gezelschap 
- De activiteit moet binnen de geldende coronaregels passen.
Wil je aan aanvraag doen of heb je vragen? Mail naar VitamineA@aaenhunze.nl.

 

Buitenbingo

In Gasselte organiseerde Vomos een buitenbingo! Deze activiteit kunnen de kinderen met hun ouders of in kleine groepjes (voor de wat oudere kinderen) doen in het dorp Gasselte. Zo blijven ze lekker in beweging in een tijd waarin binnen sporten helaas nog niet mag en het is coronaproof. De bingokaart is speciaal voor Gasselte gemaakt.  1617021431357_400_267_1617021450.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Kabouterpad Zwanemeer

In het Zwanemeer bos komt een heus kabouterpad! Een leuk initiatief van de camping en een betrokken inwoner samen. Zodra het gerealiseerd is, is het kabouterpad toegankelijk voor iedereen.  1617014793392_400_267_1617014854.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Bingo en grote pubkwis Eexterzandvoort

In Eexterzandvoort werd een online bingo en een grote pubkwis georganiseerd. De info daaruit kan gedeeld worden, maar is helemaal gebaseerd op het dorp. Bijna iedereen deed mee vanuit huis, twee ouderen mochten onder deskundige digitale begeleiding vanuit het Dorpshuis meedoen. Ja, wel op anderhalve meter, en ze waren kort voor negenen weer thuis. Op veler verzoek staan in het bijbehorende fotoalbum de vragen met de goede antwoorden. http://www.eexterzandvoort.com/fotoalbum.htm?albumid=187 

Muziekbingo in Schoonloo

In plaats van een balletje grabbelen met een nummer erop. Doen we nu een liedje afspelen, ongeveer een halve minuut zodat mensen hem goed kunnen horen en dan op een lijstje die ze bij de bingokaarten krijgen het cijfer kunnen vinden dat erbij hoort. Die moeten ze dan afvinken op hun kaart. Ook wordt na ieder liedje wel het cijfer/nummer genoemd voor de mensen die geen idee hebben. De bingo is online, coronaproof en met prijsjes. Christa-schaaphok@outlook.com voor de afspeellijsten die zij graag deelt. 

Smikkel wandeltocht 21 maart Rolde

Op het idee gebracht door één van mijn vrienden van de Rolder Activiteiten Stichting (R.A.S.) werd zondag 21 maart de Smikkel wandeltocht gelopen in Rolde. Een goed idee vond het bestuur, waarop spontaan werd besloten dit ten uitvoer te brengen. Bedoelt om de plaatselijke horeca te ondersteunen en de mensen weer een verzetje te bieden. Er werd een mooie wandelroute uitgezet van ruim 6,5 kilometer in en rondom Rolde. Deze route leidde de wandelaars langs de deelnemende horeca gelegenheden waarbij men 'on-the-go' iets lekkers kon kopen. Dat er behoefte was aan een verzetje bleek uit de belangstelling voor de wandeltocht. Binnen afzienbare tijd waren alle beschikbare plaatsen besproken. Zowel van wandelaars als horeca heeft de R.A.S. positieve reacties mogen ontvangen na afloop van de tocht. Zo zie je maar dat het mogelijk is in relatief korte tijd met gezamenlijke inspanning een leuk en sympathiek idee om te zetten in een coronaproof evenement. 1617019646223_400_267_1617019675.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Online muziekbingo

Op 27 februari j.l. organiseerde St. Bonnyteam Schuurfeest Gieterveen beter bekend als BonnyFest een online muziek bingo. Gratis livemuziek van de band Bakey Town voor iedereen in je woonkamer waarbij elk gespeeld nummer een plaat op de bingokaart is. Met meer dan 74 streams kijken wij terug op een zeer geslaagde avond. En natuurlijk is het leuk om een keer weer iets te kunnen organiseren voor je bezoekers.  1617020426190_400_267_1617020454.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Pasen in Grolloo

Hoe hebben de kinderen en ouders en alle belangstellenden en vrijwilligers de Paasdagen doorgebracht? U leest het in onderstaande verslagen inclusief foto's. 


Pluk de dag in Gasselternijveen

Het voorjaar is begonnen, voor de basisscholen is een actie georganiseerd door de Dorpscoöperatie De Brug in samenwerking met Impuls. Meer hierover leest u hieronder. 


Behoeftepeiling

Samen met de gemeente inventariseert Impuls binnen Vitamine A de behoeften van inwoners. Zo kunnen we mooi aansluiten met onze activiteiten of inzet op uw wensen! We leven inmiddels meer dan een jaar met verschillende vormen van beperkende maatregelen, Het is voor veel mensen een uitdagende tijd. Impuls Welzijn en de gemeente Aa en Hunze willen graag van u horen waar uw behoeften liggen Wat vindt u lastig? Waar heeft u behoefte aan? Aan welke activiteit zou u meedoen? De enquete bestaat uit 9 vragen en duurt zo’n  5 - 10 minuten. Doet u ook mee? Via https://www.survio.com/survey/d/vitamine-a of onderstaand QR code. Alvast hartelijk dank voor het invullen! 1616398961243_400_267_1616399135.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!