Terug naar Nieuws

Bezoek staatssecretaris Paul Blokhuis aan De Huiskamer in Gasselternijveen

Gepubliceerd op:

Afgelopen woensdag 12 juni heeft de staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis een bezoek gebracht aan De Huiskamer van Impuls in Gasselternijveen. De staatsecretaris was op bezoek om te kijken wat de zichtbare effecten van het stimuleringsproject ‘Kans voor de Veenkoloniën’ zijn.

 In De Huiskamer komen ouderen uit Gasselternijveen tweemaal per week bijeen om allerlei leuke activiteiten te doen zoals bijvoorbeeld spelletjes spelen, samen eten of gezellig samenzijn. Vandaag stond bloemschikken op het programma. De Staatssecretaris was onder de indruk van het effect van De Huiskamer voor met name veel alleenstaande ouderen. Zij vinden hier gezelligheid en vriendschap die ze nodig hebben. De Staatssecretaris noemde De Huiskamer een mooi voorbeeld van hoe belangrijk het is om te investeren in burgerinitiatieven. Aan het einde van zijn bezoek kreeg hij een mooi bloemstuk uitgereikt die ‘s ochtends tijdens het bloemschikken voor hem was gemaakt.

Vele handen
Om De Huiskamer te realiseren hebben velen zich actief ingezet: de gemeente, huisartsen, medewerkers van Buurtzorg en Impuls en buurtbewoners. Van het schrijven van een projectplan tot het vrijmaken van geld en uren. Alles bij elkaar heeft De Huiskamer tot een succes gemaakt waar ook de staatsecretaris van onder de indruk is. Een grote pluim voor alle betrokken!

De Huiskamers van Impuls
Niet alleen in Gasselternijveen is een Huiskamer gevestigd. Ook in Annen, Eext, Gasteren, Gieten en Gieterveen zijn Huiskamers gevestigd. Op de website van Impuls (onder senioren -> ontmoeten) staat waar en wanneer men terecht kan.  

‘Kans voor de Veenkoloniën’
Het stimuleringsproject ‘Kans voor de Veenkoloniën’ biedt een bijzondere mogelijkheid om in acht jaar tijd de leefsituatie en de ervaren (positieve) gezondheid te verbeteren van iedereen die woont, werkt en leeft in de regio. Hierbij worden de krachten gebundeld van bewoners, betrokken gemeenten, ondernemers en organisaties in de Veenkoloniën. Dit project loopt nog tot medio 2023.18-11-2019

Anders Oud 2030

En wil bijdragen aan de zorg voor en het welzijn van ouderen in Noord Nederland. Dat kan niet zonder de ouderen zelf. Uw stem is daarom leidend in de activiteiten die worden georganiseerd. Dit betekent dat uw ervaringen, wensen en behoeften rondom gelukkig, gezond en vitaal ouder worden centraal sta…
Lees meer