Terug naar Nieuws

De dorpsomroep van Impuls

Gepubliceerd op:

Ook in de corona-periode ondersteunt Impuls dorpen. Buurtwerkers houden op allerlei manieren contact met inwoners en dorpsinitiatieven. Dat gaat wel anders dan anders en het leidt tot nieuwe vormen en initiatieven. Om dorpsbewoners extra mogelijkheden te geven tot contact en gezelligheid starten we met de ‘dorpsomroep’.

 

Muziekroute door onze gemeente

Een activiteit die we vanuit Impuls organiseren, is een muziekroute door de gemeente. Impuls heeft een megafoon aangekocht en een vergunning verkregen van de gemeente voor het gebruik hiervan. Dus ook in uw wijk/dorp. Er is inmiddels getest en met succes! 

 

Serenade geven

We zullen de megafoon ook gaan uitlenen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat een inwoner de megafoon leent, op het dak van de eigen auto bevestigt om voor een bijzondere gelegenheid een dorpsgenoot toe te zingen of te verrassen met zijn/haar lievelingslied en/of een boodschap. Op deze wijze kan iemand die veel thuis is door corona, in thuisquarantaine zit of tot de kwetsbare doelgroep behoort toch een bijzonder moment beleven en daar een positieve herinnering aan overhouden. Heeft u als aanvrager niet de beschikking over een auto, of heeft u om een andere reden niet de mogelijkheid om het zelf te doen, graag bieden wij hulp in de vorm van vrijwilligers. Voor informatie over de megafooon, het lenen | reservering | hulp van vrijwilliger | en anders, kunt u contact opnemen met Dorine Aalders. Zij is te bereiken onder telefoonnummer 06-21666111 of email aaldersd@home.nl

Maar u kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw buurtwerker:

 

 Carla IJntema  (06) 463 385 44  Gasselternijveen, 
 Gasselternijveenschemond
 Martine Hopman  (06) 132 274 83  Bareveld, Eexterveen,
 Eexterveenschekanaal,
 Eexterzandvoort,
 Annerveenschekanaal, Gieterveen,
  Nieuw Annerveen, Nieuwediep, Oud
 Annerveen, Spijkerboor
 Nicole Briedé  (06) 510 457 42  Annen, Anloo, Anderen, Gasselte,
 Gasteren, Rolde, Schipborg,
 Balloërveld, Balloo, Nooitgedacht,
 Deurze, Eext
 Siny Vink  (06) 365 110 15  Amen, Ekehaar, Eldersloo, Eleveld,
 Geelbroek, Grolloo, Marwijksoord,
 Nijlande, Papenvoort, Schoonloo,
 Vredenheim
 Willem Hilberts  (06) 132 274 02  Gieten

 

Ook als u een dorpsorganisatie of vereniging bent en u wilt de megafoon lenen of heeft een idee voor een leuke activiteit waarvoor de megafoon ingezet kan worden, neemt u contact op met de buurtwerker van uw dorp.

Bij het Dorpsloket Gasselternijveen: info@dorpscoopdebrug.nl. (tel. bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 11.30 uur via (06) 283 598 41) kunt u ook terecht voor informatie.

07-07-2020

Bereikbaarheid Buurtbemiddeling tijdens de zomervakantie

Buurtwerker en  coördinator Buurtbemiddeling, Martine Hopman heeft vakantie van maandag 13 juli tot en met vrijdag 7 augustus. Buurtbemiddeling is wel bereikbaar, maar wel gewijzigd! 
Lees meer