ANWB AutoMaatje

ANWB AutoMaatje Aa en Hunze

Bent u zelf minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor teveel thuisblijven? Met ANWB AutoMaatje komt u weer meer onder de mensen!

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

Uw vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. U schakelt ANWB AutoMaatje ook in voor leuke uitjes als een bezoekje afleggen naar de kapper of gezellig winkelen.

Mee doen

Om gebruik te maken van ANWB AutoMaatje hoeft u alleen maar contact op te nemen met de matchmaker of de coördinator. 

Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis. U betaalt alleen een kleine vergoeding van €0,35 per kilometer per rit aan de vrijwilliger. Soms aangevuld met parkeerkosten. Heeft u een afspraak welke lang duurt, dan gaat de chauffeur tussentijds naar huis en haalt u op het afgesproken tijdstip weer op. DIt houdt wel in dat u twee keer een retourtje betaalt aan de chauffeur. Alleen brengen of halen kan ook, hiervoor geldt dat u wel de gereden kilometers aan de chauffeur betaalt. Dit is dan een retourtje, omdat de chauffeur ook weer naar huis moet. Dit doen we in gezamenlijk overleg. Heeft u vragen, laat het maar even weten.

Zo werkt ANWB AutoMaatje bij Aa en Hunze

  • Heeft u vervoer nodig en woont u in de gemeente Aa en Hunze? Neem dan twee werkdagen van te voren contact via telefoonnummer van Impuls in de gemeente Aa en Hunze 0592-245924 of per mail: automaatje@impulsaaenhunze.nl Is telefonisch bereikbaar in de ochtend van 09.00 tot 12.00 uur. Aanvragen die in de middag binnenkomen worden de volgende dag opgepakt.
  • Hierna zoekt de matchmaker of de coördinator een vrijwilliger uit de poule van chauffeurs die u, op het gewenste moment wil rijden.
  • De matchmaker of de coördinator belt u terug als er een vrijwilliger beschikbaar is en geeft de globale hoogte van de verschuldigde onkostenvergoeding aan. De vergoeding bedraagt 35 cent per kilometer gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger -vermeerderd met eventuele parkeerkosten.
  • Op het afgesproken tijdstip meldt de vrijwilliger zich bij u en gaat u samen op stap. Bij korte ritten zal hij vaak bij u blijven. Zit er veel tijd tussen de tijd heen- en terugrit? Dan maakt hij een afspraak wanneer hij weer klaarstaat voor de terugreis.
  • U betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger. Dit is 35 cent per kilometer gerekend vanaf de woning van de vrijwilliger/chauffeur. U betaalt een retour rit, ook als u alleen gebracht of gehaald wilt worden. En wanneer de vrijwilliger/chauffeur tussentijds naar huis gaat, betaalt u twee keer een retourtje.

 

Vaccinatie

Geen vervoer naar vaccinatie? 

Heeft u een oproep gekregen voor bijvoorbeeld de griepvaccinatie, maar kunt u niet zelf naar de vaccinatielocatie komen? ANWB AutoMaatje helpt!

Heeft u vervoer nodig, bel dan minimaal 2 werkdagen van tevoren naar ANWB AutoMaatje, telefoonnummer: 0592-245924

Vervoersmaatje worden?

Wilt u als vrijwilliger helpen met het vervoer en heeft u een eigen auto? Dan vinden we het heel fijn als u contact met ons opneemt op telefoonnummer: 0592-245924

 

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!