Leefbaarheid

De medewerkers van Impuls werken aan de leefbaarheid in de gemeente Aa en Hunze. Is de speeltuin verouderd of maak je je zorgen over mensen bij jou in de buurt? Wil je graag meer groen in je wijk? Activiteiten die een bijdrage leveren aan het omzien naar elkaar en het vergroten van ‘naoberschap’ zien wij als een belangrijke taak. 

Hoe helpen wij jou?

Impuls vindt het belangrijk dat jij als inwoner zelf aangeeft wat beter kan in jouw omgeving. Samen met jou komen we tot passende oplossingen. Dit doen we door de straat op te gaan en in gesprek te gaan, maar ook door samenwerking te zoeken met bijvoorbeeld dorpsbelangen en wijk- en buurtverenigingen. Zo maken we samen jouw woonomgeving gezonder, fijner en leefbaarder.

Naoberhulp

Naober-/burenhulp is van oudsher het begrip dat je in de buurt en in je eigen gezin en familie omziet naar elkaar. Even een helpende hand bieden.
Bewoners die naoberhulp verlenen doen dat omdat ze een persoonlijk contact met iemand hebben, zich moreel verantwoordelijk voelen en voldoening halen uit het omzien naar iemand anders. In verschillende dorpen in de gemeente Aa en Hunze zijn Naoberhulp groepen actief.   

 

 

Contact

 Agenda

Koffie ochtend Gieten
30 september 2021
Bekijk activiteit
Koffie ochtend Eext
Volgende week dinsdag
Bekijk activiteit
Huiskamer Gasselte, fotografie
Volgende week dinsdag
Bekijk activiteit
Huiskamer Gasteren
Volgende week woensdag
Bekijk activiteit
Overzicht

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!