Leefbaarheid

De medewerkers van Impuls werken aan de leefbaarheid in de gemeente Aa en Hunze. Is de speeltuin verouderd of maak je je zorgen over mensen bij jou in de buurt? Wil je graag meer groen in je wijk? Activiteiten die een bijdrage leveren aan het omzien naar elkaar en het vergroten van ‘naoberschap’ zien wij als een belangrijke taak. 

Hoe helpen wij jou?

Impuls vindt het belangrijk dat jij als inwoner zelf aangeeft wat beter kan in jouw omgeving. Samen met jou komen we tot passende oplossingen. Dit doen we door de straat op te gaan en in gesprek te gaan, maar ook door samenwerking te zoeken met bijvoorbeeld dorpsbelangen en wijk- en buurtverenigingen. Zo maken we samen jouw woonomgeving gezonder, fijner en leefbaarder.

Naoberhulp

Naober-/burenhulp is van oudsher het begrip dat je in de buurt en in je eigen gezin en familie omziet naar elkaar. Even een helpende hand bieden.
Bewoners die naoberhulp verlenen doen dat omdat ze een persoonlijk contact met iemand hebben, zich moreel verantwoordelijk voelen en voldoening halen uit het omzien naar iemand anders. In verschillende dorpen in de gemeente Aa en Hunze zijn Naoberhulp groepen actief. Onlangs is het telefoonnummer van de Naoberhulp Annen gewijzigd. De Naoberhulp in Annen is te bereiken via het telefoonnummer 06-458 319 76. Spreek bij geen gehoor naam en telefoonnumer in en een vrijwilliger belt je terug. Mail kan natuurlijk ooknaoberhulpannen@gmail.com  

Naoberschap Anloo is te bereiken via het telefoonnummer 06-811 648 11 of per mail dorpsondersteuning@gmail.com. Naoberschap Anloo bestaat uit twee delen:
1. Omzien naar Elkaar. Hulp bieden aan dorpsgenoten zoals: een klusje doen, gesprekje voeren, hond uitlaten, etc.
2. Activiteitenclub. Eén keer per twee weken op vrijdag een activiteit in het dorpshuis (Anloo maakt het- Anloo ziet het, ontmoeten, spellen, creativiteit, koken, bakken, etc.) 

Energiecoach

In de gemeente Aa en Hunze zijn energiecoaches werkzaam. De coaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers (inwoners uit Aa en Hunze). En zijn bereikbaar voor de inwoners van de gemeente om gratis advies te verstrekken op het gebied van energieverbruik.  

 

 

Contact

 Agenda

OOR, Rolde
Donderdag
Bekijk activiteit
Bijeenkomst over Gezonde Voeding 27 juni
Donderdag
Bekijk activiteit
Huiskamer Gasteren
Volgende week woensdag
Bekijk activiteit
Huiskamer Annen
08 juli 2024
Bekijk activiteit
Overzicht

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!