Voorlichting en trainingen

Impuls zet zich in voor alle kinderen en jongeren tot 23 jaar. In deze leeftijdscategorie komen ze veel nieuwe dingen tegen en ontdekken ze de wereld steeds meer. Niet alleen kinderen en jongeren krijgen in deze periode van hun leven veel vragen, maar ook de ouders of verzorgers. Vragen over onderwerpen zoals weerbaarheid, gescheiden ouders, faalangst en opvoeden. Impuls geeft voorlichting en/of trainingen over deze thema’s. Voorlichting of trainingen over andere thema's is mogelijk, wij ontwikkelen aanbod op aanvraag.

Trainingen die twee maal per jaar (voorjaar en najaar) aangeboden worden Impuls zijn:

 • Tim en Flapoor: Sociale vaardigheidstraining voor kinderen 6-9 jaar 
 • Power kidzzz: Sociale vaardigheidstraining voor kinderen 10-13 jaar 
 • Omgaan met emoties
  De training ‘Omgaan met emoties’ is een training voor kinderen van 8 tot 12 jaar die moeite hebben met het herkennen van emoties en niet weten hoe ze om moeten gaan met dat wat ze voelen. De training is tot stand gekomen door het individueel zien en begeleiden van kinderen binnen het jeugdmaatschappelijk werk in Aa en Hunze. In de individuele begeleiding ontdekten wij dat een groot deel van de kinderen die bij ons werden aangemeld moeite hadden met het omgaan met hun emoties. Kinderen die boos konden worden en niet wisten waarom, of veel verdriet voelden maar dit juist niet konden uiten. Kinderen die onzeker werden, omdat ze merkten dat ze hun boosheid niet tegen konden houden. Ze voelden zich anders omdat ze dit niet bij andere kinderen zagen. Kinderen die het liefst hun emoties wegstopten, omdat ze het gevoel hadden dat het verkeerd was, slecht en het er niet mocht zijn.
  Door kinderen samen te voegen kunnen ze van elkaar leren, ontdekken dat hun emoties er mogen zijn en beseffen dat de emoties er zelfs horen te zijn, maar dat het draait om hoe ze ermee om kunnen gaan.
  In de training ‘omgaan met emoties’ leren de kinderen dat het belangrijk is om alle kleuren van de regenboog te kunnen zien. De kleuren staan voor verschillende emoties, voor gedachten en gevoelens. Pas als alle kleuren er zijn vormt het gezamenlijke een prachtige regenboog.
  De training bestaat uit 7 bijeenkomsten (1,5 uur). Er wordt een eigen bijdrage van € 30,00 per gezin gevraagd. Voorafgaand aan de training wordt door middel van een intakegesprek gekeken of de training past bij het kind en de ouders. Naast de training organiseren wij ook een ouderavond. Daar gaan we in op de inhoud van de training, maar ook komt onze gezinscoach iets vertellen over wat zij kan betekenen als gezinscoach.

  Contactpersonen
  Leonie ten Velde Tel. 06 19682712 l.tenvelde@impulsaaenhunze.nl
  Mareille IJntema Tel. 06 23964998 m.ijntema@impulsaaenhunze.nl
  Lianne Tiben Tel. 06 82087387 l.tiben@impulsaaenhunze.nl

  Data
  Op donderdag 11 november gaat de training van start (11 nov, 18 nov, 25 nov, 2 dec, 9 dec, 16 dec, 23 dec 2021)
  De volgende training start in de loop van volgend jaar (2022). Neem gerust contact met ons op bij vragen

   Wil je weten wanneer de trainingen weer starten en wat ze inhouden? Zie dan onze agenda.

 

Contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!