Trainingen

Mindfullness

Een beproefde methode is de inzet van Mindfulness als stress reductie training. Je leert je aandacht te trainen om meer in het hier en nu te kunnen blijven en op een gezonde manier om te kunnen gaan met energie, bijkomende stress en emoties. Dat vergroot de veerkracht en die heb je nodig om in moeilijke en stressvolle omstandigheden toch goed voor jezelf te kunnen zorgen.

Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat mantelzorgers na de training meer kwaliteit van leven ervaren. Ook neemt de grip op het leven toe en ervaart men minder spanning, vermoeidheid en last van piekeren.

 

Veerkracht

Heb jij soms het gevoel dat je wel wat meer energie kunt gebruiken? Misschien zou je graag wat positiever in het leven willen staan of heb je behoefte anderen te ontmoeten en weet je niet zo goed hoe je dit aanpakt. Het zou ook kunnen dat je een moeilijke periode achter de rug hebt en dat je dit achter je wil laten en weer vooruit wil kijken. Dan zijn deze bijeenkomsten vast iets voor jou!


Wat?
Lekker in je vel zitten, in balans zijn en voluit kunnen leven, iedereen wil dat graag! Maar wat is dat nou eigenlijk, in balans zijn? Wanneer ben je in balans en hoe zorg je er voor dat dit zo blijft? Dat staat bij de veerkrachtbijeenkomsten centraal.
De bijeenkomsten bestaan uit 5 bijeenkomsten van 2 uur. We beginnen met een kopje koffie en gaan vervolgens in gesprek over verschillende thema’s zoals:
- Wat is ‘gezondheid’ en wanneer ben je gezond?
- Wat zijn belangrijke waarden voor jou? Wat vind jij belangrijk?
- Wat is het effect van positiviteit en hoe zet je vaker een positieve bril op?
- Waar ben je goed in? Waar ligt jou kracht?
- Hoe vind je balans tussen wat energie geeft en energie kost?
Naast met elkaar in gesprek te gaan, krijg je ook de mogelijkheid dingen met elkaar te delen. Kortom: gezellige bijeenkomsten die helpen om de goede balans (terug) te vinden of vast te houden. Daar word je toch alleen maar blij van?


De veerkracht bijeenkomsten zijn in Gieten, Brink 10.
Er zijn geen verdere kosten aan verbonden.
De laatste training is net afgelopen, zodra nieuwe data bekend zijn zal dit ook op deze website staan. 


Enthousiast geworden? Wil je meer informatie of opgeven? Dan kun je terecht bij:
Bianca Huivenaar (T.06-19682834 b.huivenaar@impulsaaenhunze.nl

 

Contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!