Jonge mantelzorgers

Ben je tussen de 8 en 23 jaar? Zorg je voor - of heb je zorgen om - een langdurig ziek of gehandicapt familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger. Misschien heeft iemand uit jouw gezin kanker, MS, reuma, een ernstige spierziekte, psychiatrische klachten of een verslaving. Misschien heb je een broer of zus met ADHD, autisme of iets dat hier op lijkt. Het kan zijn dat je hierdoor meer zorg op je neemt dan jouw leeftijdsgenoten. Vaak gaat de meeste aandacht in het gezin uit naar degene die ziek is. Ongeveer één op de vijf jongeren is mantelzorger. Je staat dus niet alleen!

Hoe helpen wij jou?

Impuls organiseert regelmatig leuke activiteiten voor jonge mantelzorgers. Hou hiervoor onze agenda in de gaten. Tijdens deze activiteiten ben je lekker bezig en kom je in contact met andere kinderen waar thuis ook iets dergelijks speelt. Je zult merken dat je niet de enige bent en je kunt - als je wilt - je verhaal eens kwijt.

Meer weten of aanmelden?

Wil je meer weten of wil je meedoen aan een activiteit? Neem dan contact met ons op. Het is natuurlijk ook prima wanneer je vader, moeder of iemand anders in jouw omgeving contact met ons opneemt.

Waardering inzet jonge mantelzorgers 2023

Ook dit jaar tijdens de week van de Jonge Mantelzorger wil de gemeente Aa en Hunze de jonge mantelzorgers die geregistreerd staan bij Impuls weer bedanken voor hun inzet. 
Wie komen hiervoor in aanmerking? Jongeren tussen 8 en 24 jaar waarbij thuis iemand langdurig ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is en waarvoor zij soms zorgtaken moeten uitvoeren.
Jullie zijn niet te missen!

Dit jaar organiseren we een UITSTAPJE op woensdag 7 juni 2023 van 17.00 - 19.30 uur voor de jonge mantelzorgers en een vriend(in). We gaan GLOW IN THE DARK MIDGET GOLFEN en BOWLEN bij De Postwagen in Tolbert. We maken er een leuk uitje van waarbij wij zorgen voor het vervoer, voldoende begeleiding en natuurlijk ook voor het eten en drinken!


Verder bieden we voor jonge mantelzorgers en een vriend(in) van 12 t/m 17 jaar toegangskaarten voor THE ZERO GENERATION op 3 juni in Paterswolde. (eigen vervoer)
Ook organiseren we op 6 juni een activiteit bij Impuls van 17.00 -19.00 uur met het kletspottenspel voor jonge mantelzorgers en pizza eten.

Denk je nu hé ik ben ook jonge mantelzorger en heb je je nog niet aangemeld bij Impuls dan kun je dit altijd doen via een berichtje naar c.dejonge@impulsaaenhunze.nl of via 06 11517036 Als je dit doet voor 30 mei dan kun je ook nog meedoen aan de activiteiten!
Contact

 Agenda

Jonge Mantelzorgers, kletspotten met pizza
Volgende week dinsdag
Bekijk activiteit
Uitje Jonge Mantelzorgers
Volgende week woensdag
Bekijk activiteit
Overzicht

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!