Adviesloket

Heeft u vragen over uw financiën, toeslagen of formulieren? Een deskundige vrijwilliger staat klaar om u te helpen met allerlei vragen. Denk daarbij aan het aanvragen van een uitkering, kwijtschelding, (individuele) toeslagen of een voorziening. Maar ook het invullen van formulieren, inschrijven bij een woningstichting of regelzaken rondom een echtscheiding.


Hoe helpen wij u?

De deskundige vrijwillig medewerker beantwoordt uw vragen, geeft advies of zoekt samen met u naar een oplossing. Het AdviesLoket is op de maandag tussen 15.00 en 17.00 uur geopend. Het uitgangspunt is dat uw vraag snel wordt opgepakt en afgehandeld zodat u weer verder kunt. Waar mogelijk wordt uw vraag per mail beantwoord. U stuurt hiervoor een mail naar het AdviesLoket. Een afspraak maken voor een bezoek aan het AdviesLoket kan ook, via de telefonisch of per mail. En wordt er een afspraak (bij voorkeur op de maandagmiddag) met u gemaakt. Het AdviesLoket (onderdeel Impuls) is gratis.

U kunt (uw vraag) mailen naar adviesloket@impulsaaenhunze.nl of bellen met Impuls 0592-245924.

Energiecoach

In de gemeente Aa en Hunze zijn energiecoaches werkzaam. De coaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers (inwoners uit Aa en Hunze). En zijn bereikbaar voor de inwoners van de gemeente om gratis advies te verstrekken op het gebied van energieverbruik. 


 

Impuls helpt u bij het invullen aanvraagformulier energietoeslag

De prijzen voor energie zijn de afgelopen periode flink gestegen. Huishoudens met een laag inkomen, niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm, kunnen daarom eenmalig het bedrag van €800 van de overheid ontvangen om de energiekosten te betalen. Als u één van de volgende uitkeringen ontvangt: bijstandsuitkering, IOAW-uitkering of IOAZ-uitkering, hoeft u niets te doen en ontvangt u dit automatisch via de WPDA.

Ontvangt u niet één van bovenstaand genoemde uitkeringen, maar heeft u wel een inkomen van maximaal 120% van het sociaal minimum, dan heeft u wellicht recht op deze toeslag. U kunt het aanvraagformulier downloaden en invullen op  https://www.wpda.nl/financiele-regelingen/energietoeslag-aanvragen Hierop kunt u ook de voorwaarden lezen.
Heeft u echter hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier, dan kunt u een afspraak maken voor het spreekuur van het adviesloket van Impuls. We vragen u om een dagafschrift van de inkomsten van januari, kopie legitimatiebewijs en BSN-nummer mee te nemen.

Het adviesloket zal de komende twee weken in de volgende dorpshuizen zitting hebben:
Boerhoorn Rolde, dorpshuis Eext, de Trefkoel Gasselte, Ons Dorpshuis Annen, de Kiep Eexterveenschekanaal, Ous Hoes Gieterveen en Impuls Gieten.

Wilt u een afspraak? U dient zich aan te melden via de mail: adviesloket@impulsaaenhunze.nl of bellen met Impuls: 0592-245924 onder vermelding van het dorp waar u het spreekuur zou willen bezoeken.

 

Contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!