Statushouders

Zin om kennis te maken met andere culturen? Wil je een bruggenbouwer zijn tussen onze cultuur en andere culturen? Houd je ook van lekker eten? Ook nieuwsgierig wie jouw buurman Ahmad nu werkelijk is en waar hij vandaan komt? Vind je het ook leuk om te stoeien met andere talen? Weet je wat de statushouders allemaal moeten regelen voordat ze daadwerkelijk ingeburgerd zijn in onze samenleving?

Spreekt bovenstaande je aan, heb je tijd en wil je meehelpen deze nieuwkomers te begeleiden bij het inburgeren? Impuls is op zoek naar mensen die:

  • het leuk vinden om de asielzoekers met een verblijfsvergunning in onze gemeente maatschappelijke begeleiding te geven
  • de statushouder helpen tijdens zijn/haar eerste maanden in onze gemeente
  • ze wegwijs maken hoe het gaat in Nederland en onze gemeente
  • samen activiteiten willen organiseren voor de integratie met buurtbewoners 

Integratiecafé

Wil je eerst kennismaken? Kom dan een keer kijken bij het Integratiecafé, Brink 10 in Gieten (bij Impuls) op de laatste vrijdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur.

Meer informatie

Voor aanmeldingen of vragen kun je contact opnemen met: Petra Dol, Coördinator Maatschappelijke Begeleiding, mobiel: (06) - 200 760 82. of mail naar p.dol@impulsaaenhunze.nl.

Coördinatie

Impuls is sinds 2022 verantwoordelijk voor de coördinatie van de maatschappelijke begeleiding en ondersteuning (MABE) van asielzoekers met een verblijfsvergunning. De statushouders die een woning toegewezen krijgen in de gemeente geven we praktische hulp bij het regelen van de basisvoorzieningen, voorlichting over de verschillende leefgebieden in de Nederlandse samenleving en ondersteuning bij het opbouwen van een netwerk(je) in de buurt. De gewenste periode van maatschappelijke begeleiding verschilt per statushouder en vraagt om maatwerk. Dit kunnen alleenstaande statushouders zijn en gezinnen. Daarnaast zijn er nog ‘hervestigers’. Dat zijn gezinnen die rechtstreeks uit een vluchtelingenkamp naar Nederland komen en de tussenfase in het COA in Nederland hebben gemist.

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!