Het Vrijwilligers Informatie Punt, VIP!

Het Vrijwilligers Informatie Punt, VIP!

Het VIP! (onderdeel Impuls) ondersteunt en versterkt vrijwilligers(werk) en richt zich daarbij zowel op de bewoners als op organisaties in de gemeente Aa en Hunze. Op de website van het VIP kunt u zich als organisatie profileren en vacatures aanmelden of als (potentiele) vrijwilliger reageren op vacatures of een (hulp)dienst van een organisatie. Ook kunnen inwoners van de gemeente zich op de website presenteren met werkzaamheden die zij als vrijwilliger bij een non-profit organisatie willen doen. Op de website kunt u ook het laatste (lokale en landelijke) nieuws over vrijwilligerswerk lezen en kunt u een aantal interessante online trainingen bekijken. Regelmatig worden en ook fysieke bijeenkomsten georganiseerd.

Het VIP! is bereikbaar via:

  • de website en mail. Deze wordt op maandag t/m woensdag (9.00 – 12.30 uur) uitgelezen en beantwoord.
  • de telefoon (0592 245917). Op de dinsdag- en woensdagochtend (09.00 tot 12.30 uur) zijn de VIP medewerkers telefonisch bereikbaar voor eventuele vragen en om organisaties en (potentiele) vrijwilligers terug te bellen.

Meer weten? Bekijk onze website: Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) Aa en Hunze  

 


VIP Klussendienst

Heeft u kleine klusjes in en/of om het huis en bent u zelf niet mobiel genoeg om dit te doen? Dan kunt u terecht bij de VIP Klussendienst.

Hoe werkt de Klussendienst en hoe helpen we u?
U neemt contact op met de coördinator Klussendienst en vertelt wat u nodig heeft. Indien nodig komt een medewerker bij u om de klus goed te kunnen inschatten, welke materialen en gereedschappen nodig zijn.

Wat voor soort klussen
• ophangen van bijvoorbeeld een schilderijtje, spiegel, gordijn
• reparaties
• vastzetten snoeren
• verplaatsen meubels
• installeren computer
• enz.

 

Energiecoach

In de gemeente Aa en Hunze zijn energiecoaches werkzaam. De coaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers (inwoners uit Aa en Hunze). En zijn bereikbaar voor de inwoners van de gemeente om gratis advies te verstrekken op het gebied van energieverbruik. 


 

Welke vrijwilligersorganisatie ontvangt Hét compliment van Drenthe?

Met Hét compliment van Drenthe wil de Provincie Drenthe vrijwilligers in het zonnetje zetten. Hét compliment is bedoeld voor organisaties die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. 

Ongeveer 40 procent van de inwoners in Drenthe, zet zich belangeloos in voor anderen: in wijken en buurten, op school, bij sportverenigingen, in de zorg en bij evenementen. Om onze waardering uit te spreken reiken we ‘Hét compliment van Drenthe’ uit op de nationale vrijwilligersdag. Met Hét compliment van Drenthe, voorheen de vrijwilligersprijs, krijgen vrijwilligers een kans om wat extra’s te doen met € 3.000 euro voor een vereniging, club, initiatief of organisatie in Drenthe. Meer informatie staat op www.provincie.drenthe.nl/compliment.

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!