Het Vrijwilligers Informatie Punt, VIP!

Het VIP! ondersteunt en versterkt vrijwilligers(werk) en richt zich daarbij zowel op de bewoners als op organisaties in de gemeente Aa en Hunze. Op de website van het VIP kunt u als organisatie vacatures aanmelden of als (potentiele) vrijwilliger reageren op vacatures of een (hulp)dienst van een organisatie. Op de website kunt u ook het laatste (lokale en landelijke) nieuws over vrijwilligerswerk lezen en kunt u een aantal interessante online trainingen bekijken. Het VIP! is bereikbaar via de website en mail. Deze wordt op maandag t/m woensdag (9.00 – 12.30 uur) uitgelezen en beantwoord. Op de dinsdagochtend (09.00 tot 12.30 uur) zijn de medewerkers op 0592 245917 telefonisch bereikbaar voor eventuele vragen en om mensen terug te bellen.

Meer weten? Bekijk onze website: Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) Aa en Hunze 

 

 


VIP Klussendienst

Heeft u kleine klusjes in en/of om het huis en bent u zelf niet mobiel genoeg om dit te doen? Dan kunt u terecht bij de VIP Klussendienst.

Hoe werkt de Klussendienst en hoe helpen we u?
U neemt contact op met de coördinator Klussendienst en vertelt wat u nodig heeft. Indien nodig komt een medewerker bij u om de klus goed te kunnen inschatten, welke materialen en gereedschappen nodig zijn.

Wat voor soort klussen
• ophangen van bijvoorbeeld een schilderijtje, spiegel, gordijn
• reparaties
• vastzetten snoeren
• verplaatsen meubels
• installeren computer
• enz.

Welke vrijwilligersorganisatie ontvangt Hét compliment van Drenthe?

Met Hét compliment van Drenthe wil de Provincie Drenthe vrijwilligers in het zonnetje zetten. Hét compliment is bedoeld voor organisaties die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Een vrijwilligersorganisatie aanmelden kan van 1 september tot 1 oktober 2020 via www.provincie.drenthe.nl/compliment.

Ongeveer 40 procent van de inwoners in Drenthe, zet zich belangeloos in voor anderen: in wijken en buurten, op school, bij sportverenigingen, in de zorg en bij evenementen. Om onze waardering uit te spreken reiken we ‘Hét compliment van Drenthe’ uit op de nationale vrijwilligersdag op 7 december. Met Hét compliment van Drenthe, voorheen de vrijwilligersprijs, krijgen vrijwilligers een kans om wat extra’s te doen met € 3.000 euro voor een vereniging, club, initiatief of organisatie in Drenthe. In deze editie is er in het bijzonder aandacht voor het thema ‘armoede’ in welke vorm dan ook. Dit thema komt uit de Sociale Agenda Drenthe en elk jaar komt een ander thema aan bod. Inschrijven van 1 september tot 1 oktober De inschrijving start op 1 september en sluit op 1 oktober. Daarna selecteert de jury vijf genomineerden die op de website van de provincie Drenthe worden gepresenteerd. Wie de jury wil helpen, kan stemmen op deze genomineerden. Dat kan online van 19 tot 30 oktober. Meer informatie staat op www.provincie.drenthe.nl/compliment.

Contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!