Het Vrijwilligers Informatie Punt, VIP!

Vrijwilligers


Veel activiteiten en werkzaamheden zijn alleen mogelijk door de gedreven inzet van vrijwilligers. Dankzij jullie is het mogelijk allerlei voorzieningen in stand te houden. Daarom koesteren wij de vele vrijwilligers in de gemeente Aa en Hunze!

Vrijwilligerswerk geeft mensen ook de kans om zichzelf te ontplooien, ervaring op te doen, andere mensen te ontmoeten, een zinvolle tijdsbesteding te hebben. Je zet je in voor iets wat je belangrijk vindt. Er zijn verschillende werkzaamheden die je als vrijwilliger kunt doen, bijvoorbeeld:

- in de klussendienst
- hulp tijdens spreekuur Nieuwkomers
- bestuursfunctie van een sportvereniging
- burenhulp
- hulp bij de administratie
- chauffeur bij de vervoersservice ANWB AutoMaatje
- en nog veel meer

Voor een aantal functies is een VOG nodig, deze is voor vrijwilligers gratis aan te vragen. We werken met een vrijwilligersovereenkomst en iedere vrijwilliger heeft een vast contactpersoon. Het is altijd mogelijk om vrijblijvend een gesprek aan te vragen. Neem dan contact op met Antoinet Blom, coördinator VIP. Telefoonnummer 06-19682880 of mail a.blom@impulsaaenhunze.nl

Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!)

Het VIP! (onderdeel Impuls) ondersteunt en versterkt vrijwilligers(werk) en richt zich daarbij zowel op de inwoners als op organisaties in de gemeente Aa en Hunze. Op de website van het VIP https://vip.impulsaaenhunze.nl/ kun je: 

- vacatures aanmelden
- reageren op vacatures
- jezelf presenteren met werkzaamheden die je als vrijwilliger bij een non-profit organisatie wilt doen het laatste (lokale en landelijke) nieuws over vrijwilligerswerk lezen
- interessante informatie lezen over bijvoorbeeld de collectieve vrijwilligersverzekering
- aantal interessante online trainingen bekijken. Regelmatig worden er ook fysieke bijeenkomsten georganiseerd.

Het VIP! is bereikbaar via:

  • website https://vip.impulsaaenhunze.nl Deze wordt op maandag t/m woensdag (09.00 - 12.30 uur) uitgelezen en beantwoord.
  • mail vip@impulsaaenhunze.nl. Deze wordt op maandag t/m woensdag (09.00 – 12.30 uur) uitgelezen en beantwoord.
  • telefoon (0592 245917). Op de dinsdag- en woensdagochtend (09.00 tot 12.30 uur) zijn de VIP medewerkers telefonisch bereikbaar voor eventuele vragen en om organisaties en (potentiele) vrijwilligers terug te bellen.
  • telefoon 0592-245924 op andere momenten voor een terugbelverzoek.

Meer weten? Bekijk onze website: Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) Aa en Hunze  

https://vip.impulsaaenhunze.nl 

 

VIP Klussendienst

Heb je kleine klusjes in en/of om het huis en ben jezelf niet mobiel genoeg om dit te doen? Dan kun je terecht bij de VIP Klussendienst.

Hoe werkt de Klussendienst en hoe helpen we je?
Je neemt contact op met de coördinator Klussendienst en vertelt wat je nodig heeft. Indien nodig komt een medewerker bij je om de klus goed te kunnen inschatten, welke materialen en gereedschappen nodig zijn.

Wat voor soort klussen
• ophangen van bijvoorbeeld een schilderijtje, spiegel, gordijn
• reparaties
• vastzetten snoeren
• verplaatsen meubels
• installeren computer
• enz.

Energiecoach

In de gemeente Aa en Hunze zijn energiecoaches werkzaam. De coaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers (inwoners uit Aa en Hunze). En zijn bereikbaar voor de inwoners van de gemeente om gratis advies te verstrekken op het gebied van energieverbruik.  

 
Word ook AutoMaatje!

Ook in Aa en Hunze zijn er veel mensen aan huis gebonden doordat vervoer lastig is. Mede hierdoor komen velen van hen nauwelijks nog uit hun huis en kunnen zij in een isolement raken. Wij richten ons op buurgenoten voor wie het lastig om vervoer te regelen. En voor wie geen beroep kan doen op vervoer met indicatie.

ANWB AutoMaatje biedt mensen gelegenheid weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Als vrijwilliger/chauffeur vervoer je met je eigen auto minder mobiele plaatsgenoten naar het ziekenhuis, fysiotherapeut, de dokter of de tandarts. Maar men kan ANWB AutoMaatje ook inschakelen om koffie te drinken in de stad, familie of kennissen te bezoeken, naar de kaartclub of de kapper te gaan. Onderweg een praatje en waar nodig bied je de helpende hand, door bijvoorbeeld tillen van boodschappen of helpen met in- en uit de auto stappen. De professionals van ANWB en Impuls bieden het AutoMaatje platform waarop dit duurzaam is. De ANWB biedt ANWB AutoMaatje aan vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Wil je ook een AutoMaatje worden?

Je ontvangt als vrijwilliger een kleine vergoeding per kilometer. Je auto dient APK-gekeurd te zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking te hebben. Vrijwilligers moeten een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen, de kosten hiervan worden vergoed door Impuls.

Aanmelden of voor meer informatie, neem contact op met ANWB AutoMaatje Aa en Hunze, telefoon 0592-245924 of mail automaatje@impulsaaenhunze.nl

 

 

 

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!