Het Vrijwilligers Informatie Punt, VIP!

Het Vrijwilligers Informatie Punt, VIP!

Het VIP! (onderdeel Impuls) ondersteunt en versterkt vrijwilligers(werk) en richt zich daarbij zowel op de bewoners als op organisaties in de gemeente Aa en Hunze. Op de website van het VIP kunt u zich als organisatie profileren en vacatures aanmelden of als (potentiele) vrijwilliger reageren op vacatures of een (hulp)dienst van een organisatie. Ook kunnen inwoners van de gemeente zich op de website presenteren met werkzaamheden die zij als vrijwilliger bij een non-profit organisatie willen doen. Op de website kunt u ook het laatste (lokale en landelijke) nieuws over vrijwilligerswerk lezen en kunt u een aantal interessante online trainingen bekijken. Regelmatig worden en ook fysieke bijeenkomsten georganiseerd.

Het VIP! is bereikbaar via:

  • de website en mail. Deze wordt op maandag t/m woensdag (9.00 – 12.30 uur) uitgelezen en beantwoord.
  • de telefoon (0592 245917). Op de dinsdag- en woensdagochtend (09.00 tot 12.30 uur) zijn de VIP medewerkers telefonisch bereikbaar voor eventuele vragen en om organisaties en (potentiele) vrijwilligers terug te bellen.

Meer weten? Bekijk onze website: Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) Aa en Hunze  

 


VIP Klussendienst

Heeft u kleine klusjes in en/of om het huis en bent u zelf niet mobiel genoeg om dit te doen? Dan kunt u terecht bij de VIP Klussendienst.

Hoe werkt de Klussendienst en hoe helpen we u?
U neemt contact op met de coördinator Klussendienst en vertelt wat u nodig heeft. Indien nodig komt een medewerker bij u om de klus goed te kunnen inschatten, welke materialen en gereedschappen nodig zijn.

Wat voor soort klussen
• ophangen van bijvoorbeeld een schilderijtje, spiegel, gordijn
• reparaties
• vastzetten snoeren
• verplaatsen meubels
• installeren computer
• enz.

 

Energiecoach

In de gemeente Aa en Hunze zijn energiecoaches werkzaam. De coaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers (inwoners uit Aa en Hunze). En zijn bereikbaar voor de inwoners van de gemeente om gratis advies te verstrekken op het gebied van energieverbruik. 


 

Welke vrijwilligersorganisatie ontvangt Hét compliment van Drenthe?

Met Hét compliment van Drenthe wil de Provincie Drenthe vrijwilligers in het zonnetje zetten. Hét compliment is bedoeld voor organisaties die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. 

Ongeveer 40 procent van de inwoners in Drenthe, zet zich belangeloos in voor anderen: in wijken en buurten, op school, bij sportverenigingen, in de zorg en bij evenementen. Om onze waardering uit te spreken reiken we ‘Hét compliment van Drenthe’ uit op de nationale vrijwilligersdag. Met Hét compliment van Drenthe, voorheen de vrijwilligersprijs, krijgen vrijwilligers een kans om wat extra’s te doen met € 3.000 euro voor een vereniging, club, initiatief of organisatie in Drenthe. Meer informatie staat op www.provincie.drenthe.nl/compliment.

Wervingsactie vrijwilligerswerk

Op dit moment is er een wervingsactie voor vrijwilligerswerk in de gemeente Aa en Hunze uitgezet, met medewerking van lokale vrijwilligers. Zij zijn in 15 dorpen in de gemeente Aa en Hunze te zien. Achter al deze lokale vrijwilligers zit ook een mooi verhaal. Een viertal posters zijn hieronder toegevoegd, met op iedere poster een QR code die verwijst naar de VIP pagina met een foto en de verhalen. Ook kun je op de site van Vrijwilligerswerk informatie vinden. Klik dan hier: https://www.vrijwilligerswerkaaenhunze.nl/vrijwilligersaaenhunze/

 
Word ook AutoMaatje!

Ook in Aa en Hunze zijn er veel mensen aan huis gebonden doordat vervoer lastig is. Mede hierdoor komen velen van hen nauwelijks nog uit hun huis en kunnen zij in een isolement raken. Wij richten ons op buurgenoten voor wie het lastig om vervoer te regelen. En voor wie geen beroep kan doen op vervoer met indicatie.

ANWB AutoMaatje biedt mensen gelegenheid weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Als vrijwilliger/chauffeur vervoer je met je eigen auto minder mobiele plaatsgenoten naar het ziekenhuis, fysiotherapeut, de dokter of de tandarts. Maar men kan ANWB AutoMaatje ook inschakelen om koffie te drinken in de stad, familie of kennissen te bezoeken, naar de kaartclub of de kapper te gaan. Onderweg een praatje en waar nodig bied je de helpende hand, door bijvoorbeeld tillen van boodschappen of helpen met in- en uit de auto stappen. De professionals van ANWB en Impuls bieden het AutoMaatje platform waarop dit duurzaam is. De ANWB biedt ANWB AutoMaatje aan vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Wil je ook een AutoMaatje worden?

Je ontvangt als vrijwilliger een kleine vergoeding per kilometer. Je auto dient APK-gekeurd te zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking te hebben. Vrijwilligers moeten een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen, de kosten hiervan worden vergoed door Impuls.

Aanmelden of voor meer informatie, neem contact op met ANWB AutoMaatje Aa en Hunze, telefoon 0592-245924 of mail automaatje@impulsaaenhunze.nl

  1678186963410_400_267_1678187016.jpg

 

 

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!