Werk en participatie

Voor mensen die de stap naar betaald werk (nog) niet kunnen maken is er hulp en begeleiding nodig om zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan de maatschappij.

Meedoen op een andere manier is in vele situaties wel mogelijk. Denk hierbij aan een zinvolle dagbesteding, het verrichten van vrijwilligerswerk, het volgen van een training of cursus, activiteiten in een buurt en dorp of meedraaien bij een sportclub.

Meedoen in de maatschappij verbetert het gevoel van welbevinden. Daarmee draag je ook een steentje bij aan de samenleving. Dit leidt tot minder eenzaamheid, een betere gezondheid en toename van zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.

Wat doen we?

We onderzoeken samen welke kansen en mogelijkheden er voor je zijn. We besteden extra aandacht aan je huidige interesses en vaardigheden. Wil je graag  mensen ontmoeten? Werk je graag met je handen? Wil je (her)ontdekken wat nu bij je past? Je maakt je eigen keuzes en wij begeleiden je.

 

Middels een traject sociale activering en maatschappelijke participatie is er tijd en persoonlijke aandacht om de voorwaarden te creëren en kansen en mogelijkheden samen te onderzoeken.

Ook bestaat de mogelijkheid om tijdens een traject individueel aan een training deel te nemen.

Er zijn ook groepstrainingen waarvoor je kunt kiezen, bijvoorbeeld 'Dingen durven', 'Opkomen voor uzelf', 'Netwerken', 'Communicatie: hoe bedoelt u?', 'Ieder mens is anders' en 'De ondernemende mens' of 'Leren budgetteren'.

Kosten

De ondersteuning die wij bieden is gratis.

Meer informatie of aanmelden

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!