Nieuws

31-07-2020

Informatiekrant Aa en Hunze

De gemeente Aa en Hunze heeft een Informatiekrant uitgebracht waarin u als inwoner van de gemeente kunt lezen waar en bij welke instantie u welke hulp en/of ondersteuning kunt vragen.
Lees meer
 
21-07-2020

Huiskamer Gasselternijveen

Vanaf 11 augustus starten we rustig weer met de Huiskamer bijeenkomsten in Gasselternijveen. Bedoeling is om in twee groepen per dag te starten.
Lees meer
 
15-07-2020

Huiskamer bijeenkomsten starten voorzichtig weer op

Gieten, Eext en Gasteren Tijdens corona tijd zijn de huiskamer bijeenkomsten tijdelijk gestopt. Hiervoor in de plaats zijn digitale huiskamers georganiseerd. Een heel goede en gezellige vervanging. Maar er gaat niets boven een ouderwetse bijeenkomst, waarin we elkaar weer lijfelijk kunnen zien en s…
Lees meer
 
07-07-2020

Bereikbaarheid Buurtbemiddeling tijdens de zomervakantie

Buurtwerker en  coördinator Buurtbemiddeling, Martine Hopman heeft vakantie van maandag 13 juli tot en met vrijdag 7 augustus. Buurtbemiddeling is wel bereikbaar, maar wel gewijzigd! 
Lees meer
 
06-07-2020

Zomeractiviteiten jeugd

Ook zin in leuke activiteiten? In verschillende dorpen worden diverse activiteiten georganiseerd. Welke dit zijn, kun je lezen in de activiteitenkalender of de agenda van deze website. 
Lees meer
 
15-06-2020

De dorpsomroep van Impuls

Ook in de corona-periode ondersteunt Impuls dorpen. Buurtwerkers houden op allerlei manieren contact met inwoners en dorpsinitiatieven. Dat gaat wel anders dan anders en het leidt tot nieuwe vormen en initiatieven. Om dorpsbewoners extra mogelijkheden te geven tot contact en gezelligheid starten we …
Lees meer
 
06-05-2020

Een bloemetje

Verrassing… Onlangs kregen ruim 200 bezoekers van Huiskamers een plantje aangeboden door Impuls. 
Lees meer
 
02-04-2020

Tijdens corona tijd zijn wij op afstand bereikbaar

In diverse nieuwsberichten hebben wij u geinformeerd over de (tijdelijke) wijzigingen voor wat betreft de diverse diensten die Impuls aanbied. Ze zijn of tijdelijk of gestopt of gewijzigd of vervangen. Het Adviesloket, VIP! en de Klussendienst zijn beperkt bereikbaar.   
Lees meer
 
26-03-2020

Drenthe beweegt, vanuit uw huiskamer

Normaal gesproken gaat u lekker wandelen, doet u mee met een groepsles of beweegt u anders. Nu zit u veel thuis en de kop koffie die u gewend bent na de lessen te drinken met de andere deelnemers moet u ook missen. Niet even een praatje, maar ook: niet lekker in beweging zijn.   
Lees meer
 
26-03-2020

Spreekuur VIP!

De medewerkers van het VIP zijn de komende periode niet fysiek op de spreekuren aanwezig. Op de maandag-, dinsdag- en woensdagochtend verwerken zij wel gewoon eventuele vacatures, reacties en vragen.  Bereikbaar via: vip@impulsaaenhunze.nl (of telefonisch 0592-245924)  
Lees meer
 
26-03-2020

Veiligheid voorop, voorlopig geen huisbezoeken

Om verspreiding van het coronaviris (COVID-19) te voorkomen, zijn wij genoodzaakt om een aantal maatregelen te treffen. Wij vinden veiligheid nu een topprioriteit en maken daarin geen onderscheid tussen vrijwiligers en medewerkers. In bijgaande brief willen wij iedereen informeren over het tijdelijk…
Lees meer
 
13-03-2020

Meer Bewegen voor Ouderen lessen gaan tijdelijk niet door, maar Drenthe 'beweegt'

Voorlopig gaan alle Meer Bewegen voor Ouderen lessen die vallen onder Impuls niet door.Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft Impuls besloten om uit voorzorg de geplande activiteiten niet door te laten gaan. Zodra we weer van start gaan hoort u dit via uw contactpersoon.  Wij ho…
Lees meer
 
16-01-2020

Sociale Huiskamer Annen

Tijdelijk zal er geen Huiskamer worden georganiseerd. Zodra deze weer worden georganiseerd laten wij u dit weten. Impuls organiseert in het Dorpshuis in Annen elke 4e maandagochtend van de maand een Huiskamer Plus. Het is een inloopochtend, dus iedereen is welkom.
Lees meer
 
28-11-2019

Huiskamer in Gasselte

Tijdelijk geen Huiskamer in Dorpshuis De Trefkoel. Zodra dit wel weer mogelijk is, wordt u hierover geinformeerd.
Lees meer
 
18-11-2019

Anders Oud 2030

Bijdragen aan de zorg voor en het welzijn van ouderen in Noord Nederland. Dat kan niet zonder de ouderen zelf. Uw stem is daarom leidend in de activiteiten die worden georganiseerd. Dit betekent dat uw ervaringen, wensen en behoeften rondom gelukkig, gezond en vitaal ouder worden centraal staan. &n…
Lees meer
 
07-11-2019

Nieuwsbrief Impuls

 In oktober is in de gemeente Aa en Hunze huis-aan-huis de nieuwsbrief van Impuls verspreid.
Lees meer
 
23-09-2019

AdviesLoket

Het AdviesLoket zal de komende weken fysiek niet bezet zijn. Betekent dat er tijdens het spreekuur niemand aanwezig is, maar is voor vragen wel per mail bereikbaar, op maandagmiddag: adviesloket@impulsaaenhunze.nl. U kunt eventueel een foto van brief en/of formulier toevoegen.
Lees meer
 
10-09-2019

Jij en Scheiden

Onder de aandacht: !JES – het brugproject !JES het brugproject is een training rondom scheiden voor ouders en kinderen van 8-12 jaar. Het meemaken van een scheiding roept bij veel ouders vragen op over de omgang met en opvoeding van hun kinderen. Voor kinderen betekent een scheiding …
Lees meer
 
13-08-2019

Koersbal, sjoelen of biljarten in Rolde?

Tijdelijk zijn de ouderenactiviteiten gestopt. Zodra deze weer plaatsvinden, zullen wij u dit laten weten.   In de Boerhoorn in Rolde zijn sinds september 2019 weer verschillende ouderenactiviteiten.
Lees meer
 
13-08-2019

Meer bewegen voor Ouderen

Tijdelijk geen Meer Bewegen voor Ouderen. Zodra deze weer worden georganiseerd, wordt u hierover geinformeerd.   Sporten en bewegen helpt u om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Het helpt u een goede conditie te behouden en u lichamelijk en mentaal fitter te voelen.  
Lees meer