Terug naar Nieuws

Energietoeslag, hulp bij het invullen van het formulier

Gepubliceerd op:

De prijzen voor energie zijn de afgelopen periode flink gestegen. Huishoudens met een laag inkomen, niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm, kunnen daarom eenmalig het bedrag van €800 van de overheid ontvangen om de energiekosten te betalen. Als u één van de volgende uitkeringen ontvangt: bijstandsuitkering, IOAW-uitkering of IOAZ-uitkering, hoeft u niets te doen en ontvangt u dit automatisch via de WPDA.

 

Ontvangt u niet één van bovenstaand genoemde uitkeringen, maar heeft u wel een inkomen van maximaal 120% van het sociaal minimum, dan heeft u wellicht recht op deze toeslag. U kunt het aanvraagformulier downloaden en invullen op www.wpda.nl. https://www.wpda.nl/financiele-regelingen/energietoeslag-aanvragen Hierop kunt u ook de voorwaarden lezen.
Heeft u echter hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier, dan kunt u een afspraak maken voor het spreekuur van het adviesloket van Impuls. We vragen u om een dagafschrift van de inkomsten van januari, kopie legitimatiebewijs en BSN-nummer mee te nemen.

Het adviesloket zal de komende twee weken in de volgende dorpshuizen zitting hebben:
Boerhoorn Rolde, dorpshuis Eext, de Trefkoel Gasselte, Ons Dorpshuis Annen, de Kiep Eexterveenschekanaal, Ous Hoes Gieterveen en Impuls Gieten.

Wilt u een afspraak? U dient zich aan te melden via de mail: adviesloket@impulsaaenhunze.nl of bellen met Impuls: 0592-245924 onder vermelding van het dorp waar u het spreekuur zou willen bezoeken.

 

 

27-09-2022

Week van de opvoeding 3 t/m 9 oktober

Week van de opvoeding: Samen delen, samen weten In de Week van de opvoeding organiseert het Nederlands Jeugdinstituut van 3 tot en met 9 oktober weer de Week van de Opvoeding. De Week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals.  
Lees meer