Voorlichting en preventie

De 80-plussers in de gemeente Aa en Hunze kunnen een bezoekje verwachten van de seniorenvoorlichter. Of hebben al een bezoekje gehad want telkens staat een dorp centraal waar de vrijwillige seniorenvoorlichters op pad gaan om ouderen thuis te bezoeken. Voorafgaand aan het bezoek wordt een introductiebrief verstuurd vanuit Impuls, namens de seniorenvoorlichter.

Seniorenvoorlichters zijn getrainde vrijwilligers. Ze geven informatie over regelingen, voorzieningen en activiteiten die er voor ouderen zijn. Denk aan financiële regelingen, vervoersmogelijkheden, aanpassingen in de woning, thuishulp, zorgvoorzieningen en vrijetijdsbestedingen. Impuls krijgt door de huisbezoeken meer inzicht in de behoeften van ouderen en kan daar op inspelen. Voor informatie en vragen over seniorenvoorlichting kunt u terecht bij Carin de Jonge.
Energiecoach

In de gemeente Aa en Hunze zijn energiecoaches werkzaam. De coaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers (inwoners uit Aa en Hunze). En zijn bereikbaar voor de inwoners van de gemeente om gratis advies te verstrekken op het gebied van energieverbruik. Contact

 Agenda

Presentatie Dood uit de Pot
09 september 2024
Bekijk activiteit
Overzicht

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!